miercuri, 24 martie 2010

Dintisorii la control

Ca tot merg de ceva saptamani la dentist, mi-am pus intrebarea: la ce varsta ar trebui dus un copil la vizita stomatologica? Cand ii apare prima carie? Cand ii cad dintii de lapte si ceilalti cresc strambi? Cu alte cuvinte, asa cum fac toti romanii: numai la nevoie???
Micutul trebuie familiarizat cu vizitele la dentist chiar si atunci cand aparent nu are nici o problema si facem o examinare de rutina. Dar la ce varsta? Cu siguranta atunci cand incepe sa inteleaga cu ce se ocupa un stomatolog si de ce merge el acolo. Copilul trebuie sa stie ca este in siguranta, ca nu i se intampla nimic rau si nici intr-un caz sa nu auda din gura dvs: daca nu esti cuminte mergem la nenea sa-ti scoata dintii. Foarte des aud astfel de afirmatii deranjante chiar si pentru mine care nu sunt in situatia celui mic, speriat si dornic sa faca orice numai sa nu-l nenoroceasca nenea cu seringa. Dentistul nu trebuie sa fie un soi de Bau-bau si trebuie vazut imediat ce apare o mica problema sau chiar vizite de rutina la 6 luni.
Cat despre spalatul pe dinti.....David imi cere mereu periuta cand intra in baie. Adora s-o molfaie si curand o sa-i explic pe larg de ce trebuie sa o transforme in cea mai buna prietena a lui.
Dintisori frumosi si sanatosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu