miercuri, 31 martie 2010

Bacalaureat..:)


Nice, nu? Pacat ca unii doar atat de serios trateaza scoala in ziua de azi. Chiar trebuie ca copilul tau sa aiba tot ce isi doreste, sa nu-i lipseasca nimic? Am avut o colega in liceu careia nu-i lipsea nimic: vacante in strainatate, petreceri, bani cat avea nevoie - de fapt cred ca mai mult decat avea nevoie un copil de varsta ei, un prieten la fel de bogat....cu care a si sfarsit cand numai bine a terminat clasa a 11-a. Accident de masina, goneau cu 200 km/h, beti nevoie mare. Ma intreb....daca nu era atat de infumurata, si s-ar fi nascut intr-o familie cu venituri medii.....unde ar fi ajuns? Probabil acum termina facultatea, isi intemeia o familie....poate ca da, poate ca nu...Cine stie?
Cum e? Te mai gandesti inainte de a-i pune la dispozitie copilului tau si luna de pe cer? Poti insa sa-i dai tot numai sa-l inveti valoarea banului, sa-i arati ce inseamna sa fii responsabil si sa traiasca modest indeferent de cati bani dispune. Poate asa merita si nici nu ai procese de constiinta mai tarziu cand cine stie ce i se poate intampla. La 18 ani, la volanul unei masini scumpe...nu ti se pare cam mult? Parintii sunt in mare parte responsabili de ceea ce ajung copiii lor. Ai grija de ce va ajunge al tau/ai tai! Paza buna trece primejdia rea!

5 comentarii:

  1. Citeam si imi aminteam de un domn, caruia i-a murit fetita de 13 ani, cand defila nebunatic prin curtea familiei cu ATV-ul abia cumparat de ta-su! Omul ala a innebunit de durere! Te intrebi: chiar nu exista si alte metode mai putin periculoase de a-ti bucura copilul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna intrebare Dana dar oare cati parinti sunt constienti de raspuns? Cati dintre ei se gandesc la consecinte atunci cand ofera copilului "jucarii" destinate adultilor? Trista experienta si pacat ca abia dupa ce-au trait pe propria piele ajung sa realizeze pericolul. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti dau dreptate in tot ce ai scris! Parintii ar trebui sa fie mai atenti in ceea ce ofera copiilor si cand anume..

    Daca te intereseaza cateva clipe de aventura alaturi de copilul tau in minunata lumea a dinozaurilor, te invitam sa te alaturi campaniei desfasurate pe blogul CautaBona.ro, unde poti castiga 3 invitatii la Zilele Dinozaurilor. Te asteptam pe bloc cu mai multe detalii: http://www.cautabona.ro/blog/?p=243

    RăspundețiȘtergere
  4. Tipa cu accidentul de care povestesti e cumva din Botosani ?

    RăspundețiȘtergere