vineri, 12 februarie 2010

Lectura pentru pitici

Inca dinainte de a se naste David am inceput sa-i cumpar carti cu povesti si sa-i citesc inca de cand era fat. Imi place mult sa ma adancesc in lectura unei carti interesante si-mi doresc pentru David acelasi lucru. O carte il ajuta sa-si dezvolte imaginatia, vocabularul, buna exprimare si nu agramatismul. Vreau sa fie un baiat educat din toate punctele de vedere si cine nu vrea acest lucru pentru propriul copil?
Cartile potrivite pentru cei mici sunt cele pe care le citeam si noi odata: cu putine imagini sugestive sau chiar deloc, scris mare pentru a facilita cititul si care sa contina povesti cu un limbaj lejer si usor de asimilat. Important e ca povestile sa nu fie exagerat de lungi, pentru ca cei mici nu au rabdarea necesara si rar cand isi concentreaza atentia asupra unui singur lucru pentru o perioada mai mare de timp. Cartea preferata din copilarie este apreciata si atunci cand copilul nu mai e tocmai copil. Si acum tin minte cartea aceea groasa, mai mult decat A4, cu copertile groase si pe care scria mare : Fratii Grimm, Povesti.

Faceti-va si voi un obicei de a le citi copiilor o poveste. Daca nu in timpul zilei, cu putin inainte de culcare e bine venita! Lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu