joi, 4 februarie 2010

Jucarii educative

Parintii cumpara o mare varietate de jucarii inca dinaintea nasterii micutului, mai ales dintre cele care li se par interesante si potrivite pentru dezvoltarea anumitor abilitati de invatare si deprinderi. Ca mai apoi sa realizeze ca cel mic prefera compania lor si nu cea a jucariilor. Copilul se plictiseste singur si cu jucarii pe care le-a vazut deja, le-a examinat destul si nu-i mai ofera nimic nou. Cand vine vorba de copii, toata lumea stie ca au nevoie sa fie antrenati mai mereu intr-o activitate noua. Chiar si o jucarie noua si sofisticata nu-l tine ocupat mai mult de 30 de minute. Sunt pro ideii de a-i ascunde o parte din jucarii pentru ceva timp. Am ramas surprinsa de multe ori ca le lua si le examina din nou, ca si cum nu le-ar mai fi vazut pana atunci.
Jucariile care sunt contraindicate unui copil sunt confectionate din material sintetic, colorate in culori artificiale. O jucarie buna este facuta din material ecologic – tesatura, lemn, piele, metal.
Cea mai importanta jucarie este cea simpla pentru ca ajuta la dezvoltarea imaginatiei copilului dvs. O minge spre exemplu o rostogoleste, o arunca, o impinge cu piciorul, o pune sub cap pe post de perna, etc. Si mai important este sa va puneti in mintea lui si sa radeti in hohote in timp ce va jucati cu el. Face extrem de bine pentru amandoi!
Iata cateva jucarii ce-i vor tine ocupati ceva timp si le va pune mintea la contributie.
E jucaria preferata a lui David si-l tine ocupat destul cat sa am timp liber si pentru mine. Chiar am observat ca la un moment dat repeta dupa ea "cinci". Copilul potriveste formele si in acelasi timp le si invata, jucaria avand doua programe: forme si cifre. Are cantecele si cel mai important pentru linistea noastra: are volum. :D

O alta jucarie care are acelasi impact asupra piticului meu. Daca nu ai timp sa-i spui o poveste si ti-ai dori sa inveti copilul in sensul asta, atunci Duni face treaba in locul tau. Are povesti precum "Scufita rosie", "Alba ca Zapada", "Cenusareasa", "Ratusca cea urata", "Cei trei purcelusi", "Printul fermecat", "Iepurele si broasca testoasa", "Greierele si furnica".
Este foarte important pentru cel mic sa fie invatat responsabil si nu lenes asa ca implicati-l cat mai mult in activitatile voastre zilnice si invatati-l cum sa se joace si sa se poarte cu jucariile si cu ceilalti copii de varsta lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu